Gotlands Ginfabrik
globe-black

Sprunget ur

vänskap

MED KÄRLEK SOM DRIVKRAFT

Vår historia

Allt började egentligen med att både Sakarias och Mathias flyttade till Gotland, Sakarias flyttade för kärleken till sin fru och Mathias för kärleken till ön. De hade känt varandra sedan 20-års åldern och hade ett avgörande intresse gemensamt –  mat och dryck. Över en lunch 2021 föddes iden att göra ett eget gin. Tanken kändes genuint kul och möjligheten faktiskt kunna skapa ett unikt och fantastiskt gin utifrån Gotlands unika natur.

I drygt ett år arbetade de i skymundan med att ta fram recept, designa flaskan, sätta upp fabriken, leta lokala råvaror och söka alla tillstånd. Ganska precis ett år efter den där lunchen 2021 var Gotlands Ginfabrik verklighet och lansering skedde under sommaren 2022.

Hållbarhet

Vi arbetar så lokalt som möjligt efter en strikt närhetsprincip. Om råvaran finns på Gotland – och håller högsta kvalitet – så köper vi gotländskt, annars letar vi vidare inom Sverige. Alla våra råvaror kommer från Sverige. Råspriten är också inhemsk och kommer från en mindre producent i södra Sverige. Vissa råvaror odlar vi även själva som till exempel myskmadra och lavendel medan andra, såsom nypon och äpplen till vår glögg, plockar vi i gotländska trädgårdar.

Ingredienserna

Vi har två utgångspunkter som vi inte tummar på, Gotland och smakmässig perfektion. Gotlands skafferi sätter ramarna och resten är upp till oss. Inga kompromissar när det kommer till råvaror och smak.

När vi exprementerade med att få fram den perfekta smaken och var på jakt efter en naturlig sälta fann vi lite oväntat den i havet - Blåstång.

Mathias Jöhnk, medgrundare

möt grundarna

Ginentusiasterna

Sakarias Ronquist

Sakarias drömde alltid om att bygga något från grunden med råvaror direkt från det unika och undersköna landskapet ön bjuder på. Att följa sitt hjärta och skapa något som smakar fantastiskt och är visuellt förtrollande är hans hjärtefrågor. Han älskar tävlingar och är ständigt motiverad att utvecklas och bli bättre. För honom handlar mycket av  att vara sin egen och göra sina egna vägval.

Sakarias Ronquist

Mathias Jöhnk

Mathias är en passionerad entusiast när det kommer till mat och dryck. Efter år av att ha förlorat sig i tråkiga sysslor och mindre menigsfyllda kontorsjobb har han äntligen funnit sitt sanna kall. Han är grinig, en riktig dålig förlorare men har en outtröttlig vilja. Inom företaget bär han många hattar, allt från att skapa recept och destillera gin till buteljering, försäljning och marknadsföring – ja, till och med städning.

Mathias Jöhnk​

FRÅN DESTILLERIET

Våra Drycker

Få nyheter och drinktips direkt till din inkorg.

Det senaste NÄR DET HÄNDER

Följ oss på Instagram

GGF Logo Vertical

Sorry Friend!

Great to see you, please let us know that you are of leagal drinking age of your country of recidence so we can let you in.

GGF Logo Vertical

Välkommen!

Vad roligt att du vill besöka oss, eftersom vi har produkter med alkohol här så behöver vi veta om du har fyllt 20 år.

GGF Logo Vertical

Sorry Friend!

Great to see you, please let us know that you are of leagal drinking age of your country of recidence so we can let you in.